319584193 694701292231733 2727805221896856429 n kópiaKde odkladáte knižky, ktoré ste už viackrát prečítali? Možností je veľa, no tou najhoršou je odložiť ich do pivnice alebo na povalu. Tam sa knihy zbytočne znehodnotia a postupne zapadnú prachom. Nám však záleží na tom, aby ešte niekomu urobili radosť. Druhý domov a zároveň druhú šancu pre takéto knižky vlastnoručne vyrobil z dreva šikovný žiak z 8.ročníka Majko Gaňa. S pomocou svojho tatina vytvoril pre našu školu tzv. KNIHOBÚDKU, ktorá okrášlila chodbu na druhom stupni. Deviatačky sa postarali o stručné a jasné pravidlá, ktoré hovoria čitateľom o princípe výmeny či ponechania knižiek a o ich správnom zaobchádzaní.
Búdka ihneď od prvého momentu nezívala úplnou prázdnotou, pretože niektorí žiaci si už vopred prichystali knižky na darovanie a búdku čiastočne zaplnili. V ten okamih to ostatní žiaci využili a okamžite si vzali pútavé knižky so sebou domov.
Veríme, že knihy budú žiakov motivovať k čítaniu a úcte ku knižkám. Okrem toho nám Knihobúdka priniesla veľa nových možností na rôzne zábavné aktivity!
Ďakujeme Majkovi Gaňovi za výrobu (FOTO) a všetkým žiakom za plnenie pravidiel Knihobúdky! :-)