hlavna fotka simonkaS knihou prichádzame do styku už od útleho veku v rôznych podobách a situáciách. Niektorí ich považujú za izbovú dekoráciu na doplnenie prázdneho miesta na poličke, iní zasa dokážu oceniť ich hodnotu. Mnohí majú doma veľa kníh, iní zasa navštevujú knižnice, pretože v nich to „žije“ knihami a my ožívame spolu s nimi. V rámci Medzinárodného dňa školských knižníc sme si so žiakmi na literatúre pripravili tzv. literárnu diskusiu o knihách a ich čítaní, či o knižniciach. Veríme, že tento deň  žiakom ukázal, že čítať nie je nemoderné ani trápne, ale naopak plné zábavy, ponaučenia a vzdelania.

Naši žiaci si na hodinu literatúry priniesli viacero kníh, ktoré odprezentovali a motivovali tak ostatných spolužiakov k ich prečítaniu. Každý čitateľ vopred pripravil knižke jej vlastný „preukaz“, ktorý obsahoval všetky dôležité informácie o knihe – názov, autor, ilustrátor, vydavateľstvo, rok, počet strán, postavy, atď. Po každom odprezentovaní knižky nastala v triede diskusia a zvedavé otázky spolužiakov. Čerešničkou na záver bolo vyhodnotenie všetkých prezentovaných kníh – ktorá knižka bola najzaujímavejšia, ktorá bola najmenšia, ktorá najväčšia, najťažšia,... Niektoré otázky však zostali nezodpovedané, pretože rozhodnúť sa pre najlepšiu knihu bolo naozaj náročné. 
Aj vďaka tejto aktivite si mnohí naši vášniví čitatelia pretriedili doma svoje knižky a zistili tak, že nastal čas ponúknuť ich ďalším čitateľom.... ale kde nájdeme tieto knižky? To sa dozviete už čoskoro... :-) 
FOTO