rukyVážení rodičia, milí žiaci,
dávame do Vašej pozornosti ponuku občianskeho združenia IPčko. Združenie sa zaujíma a stará o život, pocity a svet detí a mladých ľudí so zdravotným znevýhodnením. Táto práca nie je vôbec jednoduchá, zaslúži si veľké uznanie, obdiv, ale aj pomoc a podporu.
Deti a mladí ľudia majú za sebou dva náročné pandemické roky, kedy sa nemohli naplno venovať tomu, čo by potrebovali a čo je pre nich prirodzené. Aktuálna situácia spojená s vojnovým konfliktom na Ukrajine je tiež témou, ktorá sa ich dotýka a môže v nich vyvolať celé spektrum emócií. Tieto dve mimoriadne náročné situácie sa „podpísali“ na ich duševnom zdraví a duševnej odolnosti.


Možnosť anonymnej a dostupnej pomoci je pre mladých ľudí dôležitá a povzbudzuje ich k tomu, aby so svojimi pocitmi nezostávali osamote. Preto združenie v roku 2018 vytvorilo linku pomoci Dobrá linka, ktorá poskytuje bezplatnú a anonymnú pomoc a podporu ľuďom so zdravotným znevýhodnením prostredníctvom chatovej poradne, e-mailovej poradne a videporadne v posunkovom jazyku.
Aby bola pomoc ešte dostupnejšia a vedelo o nej čo najviac detí a mladých ľudí, bola vytvorená takáto „Nástenka pomoci“...

                                                                        Školský špeciálny pedagóg Mgr. Martina Kurejová Melocíková