Ministerstvo logo

Dokončili sme náš projekt s názvom "Vzdelávame pre život", ktorý sa uskutočnil vďaka NFP z Operačného programu: Ľudské zdroje.

Cieľom tohto projektu bolo zvýšiť inkluzívnosť a zabezpečiť rovnaký prístup ku kvalitnému vzdelávaniu pre všetky deti a žiakov. Našim hlavným zámerom bolo zlepšiť výsledky a rozvoj kompetencií žiakov, aby boli pripravení na úspešnú budúcnosť.

Projekt prebiehal v časovom rozmedzí od februára 2020 do júna 2023 a priniesol nám vynikajúce výsledky a pozitívne zmeny v rámci nášho vzdelávacieho prostredia.

V priebehu projektu sme sa zamerali na desať vytipovaných oblastí v rámci záujmového vzdelávania, ktoré sa týkali žiakov prvého a druhého stupňa základnej školy. Tieto oblasti zahŕňali:

Hravá angličtina - Doučovanie zamerané na precvičovanie, rozvíjanie a osvojovanie si komunikácie v cudzom jazyku.

Matematika hrou - Doučovanie prostredníctvom hravých foriem, ktoré pomáhali žiakom lepšie porozumieť matematickému učivu a zlepšiť ich študijné výsledky.

Svet okolo nás - Doučovanie zamerané na rozvoj čitateľskej a prírodovednej gramotnosti pre žiakov prvého stupňa. Táto oblasť nadväzovala na predmety slovenský jazyk a vlastiveda a kombinovala rozvoj čítania so spoznávaním vlasti a okolia.

Hravé pokusy - Doučovanie zamerané na prezentáciu fyzikálno-chemických javov prostredníctvom demonštrácií a prípravy pokusov pre žiakov druhého stupňa.

Matematika a programovanie - Doučovanie pre žiakov, ktoré spojovalo matematické výpočty s programovaním.

Jazykové doučovanie - Doučovanie zamerané na precvičovanie jazykových zručností (ústny prejav, písomný prejav, čítanie s porozumením a počúvanie s porozumením) prostredníctvom rôznych metód. Doučovanie sa realizovalo pri anglickom, nemeckom a ruskom jazyku.

Okrem týchto oblastí sme vytvorili aj špeciálne učebné materiály, prispôsobené potrebám žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Tieto materiály im umožnili individuálny prístup a podporu pri predchádzaní prekážok vo vzdelávaní.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na realizácii tohto projektu a veríme, že budeme pokračovať v poskytovaní kvalitného vzdelania a podpore našich žiakov v budúcnosti.

fotogaléria