IMG 02951Kedysi dávno Ernest Hemingway povedal, že veľkým ideálom nestačia len krídla, ale musia mať aj priestor, z ktorého by vzlietli. Aj počas jarných prázdnin škola nespala, neoddychovala.  Ponúkla priestor tohtoročným  deviatakom, ktorí sa prihlásili do Jarnej školy. V slovenčinárskom a matematikárskom  prevedení  známej televíznej show Pevnosť Boyard  hľadali dievčatá a chlapci správne kľúče k Testovaniu 9.

Chýbala nám síce pevnosť, ktorá by im  ponúkla tajomnú atmosféru, ale radosť na ich tvárach sa objavila vždy, keď úspešne vyriešili rôznorodé úlohy. Indíciami na získanie kľúčov boli  slovné druhy, vetné členy, lexikológia, poézia, rovnice, zlomky, konštrukčné úlohy....

Jednotlivé úlohy dali vyniknúť ich  dôvtipu, vedomostiam a zručnostiam. Usilovne a  trpezlivo  zbierali zrnká poznania, ktoré sú dôležité pre úspešnú žatvu v Testovaní 9. Heslom na otvorenie pevnosti bolo slovo DEVIATAK. Každý účastník si domov  odniesol malý talizman pre šťastie a potešenie, ktorými ich obdarovala p. riaditeľka.

Na deviatakov čoskoro čakajú  zatiaľ najdôležitejšie skúšky v živote - Testovanie 9 a prijímacie skúšky.   Milí naši deviataci, myslíme na vás a držíme palce 6. apríla 2022. Úspešný deň prajú  p. učiteľky Macková a Sládková.