OPĽZ

Všetky krúžky, ktoré boli vytvorené pod hlavičkou projektu Moderné vzdelávanie, boli aj napriek celosvetovej pandémii COVID 19 úspešne realizované a ukončené. 
Vďaka krúžkovej činnosti mali žiaci možnosť rozvíjať matematickú, čitateľskú a prírodovednú gramotnosť. Aktivitami sa u nich pomáhal rozvíjať vzťah k profilovým vyučovacím predmetom a smerovanie v ich ďalšom štúdiu, resp. pri výbere povolania.
 
Nauč sa čítať medzi riadkami – absolventi tohto krúžku zlepšili svoje čitateľské schopnosti, venovali sa porozumeniu textu a aplikovali svoje schopnosti v praktických ukážkach počas stretnutí.

Mozgové závity –krúžok bol zameraný na rozvoj schopností žiakov riešiť úlohy podporujúce rozvoj matematickej gramotnosti a algoritmické myslenie, geometrickú predstavivosť v rovine a priestore.  Riešením hlavolamov, matematických rébusov, hádaniek, aplikačných úloh z praxe podporovať ich záujem o matematiku.

Malí, veľkí vedci, odborníci – krúžok bol úzko spojený s environmentálnym vzdelávaním,  naplno rozvíjal vedomosti a vzťah detí k prírode, jej ochrane. 

Tvorivá Šibistrunka – bola všetkým tým, ktorí musia byť tam, kde sa niečo podstatné deje. Krúžok bol postavený na kladení otázok, skúmaní a nachádzaní odpovedí, ktoré sa postupne vyvíjajú a obohacujú, všetko hravou formou. Deti naučili samostatne rozmýšľať a nebáli sa experimentovať a popri tom využívali nové technológie.

V štyroch záujmových útvaroch bolo bolo počas implementácie projektu zapojených spolu 143 žiakov, z toho 67 dievčat a 76 chlapcov. 
V pedagogických kluboch bolo zapojených spolu 15 pedagogických zamestnancov.
Celkový počet absolventov vzdelávacích aktivít bol 158.
 
Vďaka vytvoreným metodikám dostali vedúci krúžkov námety na prípravu aktivít so žiakmi, ktoré rozvíjali ich čitateľskú, matematickú a prírodovednú gramotnosť.
Tieto materiály sú k dispozícii všetkým vyučujúcim či už ako pomôcky vo výchovno - vzdelávacom procese počas vyučovania, ale i ako podporný materiál pri práprave na olympiády a predmetové súťaže.
Pedagogickí zamestnanci, ktorí absolvovali vzdelávanie a rozširovanie kompetencií v rámci pedagogických klubov sú pripravení využívať nadobudnuté vedomosti, skúsenosti a schopnosti v ďalšom vzdelávaní žiakov aj  v budúcnosti.