UVODV tento deň meniny oslavuje Hugo, v kalendári nájdeme aj prívlastok Medzinárodného dňa vtáctva a Medzinárodného dňa zábavy v práci, niektorí ho vnímajú ako Deň bláznov, vtipov, žartov a huncútstiev. Áno, je to 1. APRÍL. 

V tomto roku pripadol tento deň na sobotu, nuž sme sa v triede dohodli, že si tento deň oslávime v našej 3.B o 24 hodín skôr a nazvali sme túto akciu Deň naopak.

Najskôr sme sa patrične vystrojili. Tričká, svetre a mikiny sme si obliekli naruby, ľavú papuču sme si dali na pravú nohu a pravú na ľavú, na hlavy sme si nasadili čiapky a aj trieda si vyžiadala prestavbu. Otočili sme sa chrbtom k tabuli, na stoličkách sme nesedeli ako zvyčajne, písanky sme mali na lavici zadného suseda a tí, ktorý sedeli v posledných laviciach písali do zošitov opretých o stenu. A začalo sa  vyučovanie, teda naopak, einavočuyv.

Hneď prvú hodinu pani učiteľku premohla jarná únava a svoju prácu prenechala žiačke Emke a žiakovi Dankovi. Mali sme hodinu slohu a tvorili sme na tabuľu recept, v ktorom sme čítali slová odzadu. Aj na angličtine sme sa zabávali rovnako. Zošity na geometrii sme mali otočené hore nohami a pomocou geometrických útvarov sme sa snažili narysovať postavičku otočenú dolu hlavou. Bola to hračka. No keď sme na čítaní mali čítať z knihy otočenej naopak, museli sme v hlavičkách prepnúť pár vypínačov, ale potom to už išlo ako v lete na saniach. Tešili sme sa, že v takýto deň sa vyhneme domácej úlohe. Nestalo sa tak. Domácu úlohu sme dostali a na dôvažok sme si ju museli zapísať do slovníčkov ľavou rukou. Katastrófa! Snáď to doma rozlúštime. A ako sa tento náš experiment skončil? Predsa sladkou odmenou! Každý dostal za hlt vynikajúcej citrónovej šťavy a žuvačku:-)

Hoci bolo naše dopoludnie takmer celé naopak, nebolo to vôbec celé zle. Zistili sme, že úsmev a zábava dokážu vyčarovať úžasnú atmosféru, pri ktorej čas beží ešte rýchlejšie, ako cválajúci kôň. TAK PRÍJEMNÝ PRVÝ APRÍL!

FOTO