MALÍ KORČULIARI ÚVODV pondelok, 6. marca 2023, plní očakávaní nastúpili všetci tretiaci aj s triednymi učiteľkami do autobusu a vydali sa za zábavou, športom, pohybom a novými zážitkami. V ruksakoch mali okrem desiatej zabalené aj korčule. Cieľom ich cesty bol zimný štadión v Žiline. Na ľadovej ploche na nich čakali dve Mišky, jedna Sisa a jeden Igor. Boli to inštruktorky a inštruktor korčuľovania, ktorí mali pre všetky deti pripravený pestrý tréningový program na celý týždeň.
PONDELOK: Správne si obuť a dotiahnuť šnúrky na korčuliach je prvý krok k zvládnutiu výcviku. Prebehlo to rýchlo a hladko. Po rozdelení do jednotlivých skupín sa deti učili na ľadovej ploche rozbehnúť, zabrzdiť, premiestňovať kolky a zvládli základy korčuliarskeho slalomu.


UTOROK: Urobiť počas jazdy na korčuliach podrep, zaradiť spiatočku, pozbierať rozhádzané puky a zdokonaľovať sa v brzdení, to veru deti poriadne vyšťavilo.

STREDA: Základy tanca na ľade, prekonávanie prekážok podliezaním a preskakovaním bolo náročnou výzvou dňa. Aj toto zadanie deti hravo zvládli.

ŠTVRTOK:  Pri rôznych hrách na ľade deti zdokonaľovali a cibrili všetko to, čo sa počas výcviku naučili. Vyššia rýchlosť, väčšia obratnosť, ale aj menej pádov vďaka šikovnosti, bojovnosti a zanietenosti, nám všetkým urobili radosť.

PIATOK: Cúvanie na korčuliach, slalom, hra s hokejkami, diplomy, cesta autobusom domov, slzy v očiach a smútok za úžasnými zážitkami z celého týždňa, to bol posledný deň korčuliarskeho výcviku.

Bol to veru náročný týždeň. Každý deň sme mali takmer dve hodiny riadneho vyučovania, cesta autobusom do Žiliny a niekoľko desiatok minút aktívneho pohybu na ľade mnohých tak unavilo, že na spiatočnej ceste do Bytče takmer zadriemali. Bola to však únava, ktorá bola veľmi príjemná a sme vďační všetkým, ktorí sa na korčuliarskom kurze akokoľvek podieľali.

Ďakujeme vedeniu školy, že nám tento zážitok umožnili, pani učiteľkám, že dávali na nás pozor, inštruktorom za ich skvelú prácu, šoférovi autobusu za bezpečnú jazdu a najmä rodičom, ktorí to všetko zaplatili!

 FOTO